İşçi-İşveren
Alihan ARSLAN

(0)
  • 85 Görüntülenme

Açıklama

Ticaret Hukuku, özel hukuk dallarından bir tanesi olmasının yanında bilgi ve tecrübe gereksinimin maksimum seviyede gerektiği alanlardan bir tanesidir. Ticaret Hukuku’nun en önemli konu başlıklarından bir tanesi de Şirketler Hukuku başlığıdır. Şirketin tanımı Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenmiştir. Yani şirketlerin ham hali adi ortaklıktır.

Şirketlerde her ne kadar hukuki destek alınması bir zorunluluk arz etmese de Türk Ticaret Kanunu’nda belirlenen esas sermayenin 5 katı bulunan anonim şirketlerde avukatın bulunması zorunluluk arz etmektedir.

Ofisimiz yerli ve yabancı müvekkillere hukuki konularda düzenli danışmanlık hizmeti vermektedir. Birçok şirketin ticari hayatta bir avukata ihtiyacı bulunmaktadır. Zira ticari hayatın kuralları, hukuk çerçevesinde işlemek zorunda olup hukuksuz işlemler nedeniyle şirketler çok ciddi boyutlarda hukuki ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu bağlamda bir şirketin sadece davalarının değil tarafı olduğu her sözleşmenin, her işleminin bir avukatın gözetimi altında gerçekleştirilmesinde fayda vardır.

Ticari hayatın çeşitli alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı kurumsal şirket müvekkillerimize Türk Ticaret Hukuku ve Şirketler Hukuku kapsamında aşağıdaki alanlarda etkin danışmanlık hizmetleri vermekteyiz:

·      Yerli ve yabancı şirketlerin günlük olağan faaliyetlerine ilişkin hukuki danışmanlık sağlanması,

·      Aile şirketlerinin kurumsal altyapıya kavuşturulması,

·      İş ve işletme kurulumu ve yönetim danışmanlığı,

·      Ana sözleşme, hissedarlar sözleşmesi ve niyet mektubu hazırlanması,

·      Kurumsal yönetim ve mevzuata uyum,

·      Yabancı veya yerli sermayeli şirket ve işletme kuruluşu ve faaliyeti süreçlerinin takibi,

·      Hissedar ilişkileri, hisse dağılımı ve devir süreçleri ile hisse satım sözleşmeleri hazırlanması,

·      İştirak ve yavru şirket kuruluşu, hissedarlar sözleşmesi, aile anayasaları hazırlanması,

·      Türkiye’nin içinde veya dışında şube veya irtibat bürosu kurulması,

·      İş uyuşmazlıkları, yönetim kurulu ve genel kurul toplantıları, sermaye artırım veya eksiltme işlemleri ile ıskat prosedürünün takibi.


0
Toplam 0 yorum
5 Yıldız
4 Yıldız
3 Yıldız
2 Yıldız
1 Yıldız


Yorumlar

Soru - Cevap


Avukata henüz soru sorulmamış